InterNations – Expat Insider 2021

Met enige regelmaat wordt er onderzoek gedaan naar de “beste woonlocatie”.
InterNations heeft op dit gebied in 2021 een groot onderzoek gehouden onder Expats wereldwijd.

Voor het onderzoek hebben maar liefst 12.240 respondenten van 174 verschillende nationaliteiten en wonend in 186 landen door het invullen van een onderzoeksvragenlijst het wonen en leven in het buitenland geëvalueerd op 37 criteria (variërend van de lokale luchtkwaliteit tot hun financiële situatie).

En wat blijkt…Portugal staat met een 5e plek als enige Europese land in de Top 10 van beste woonlocaties!
Dat is een stuk beter dan Nederland (positie 33) of België (positie 41). En kijk vooral ook eens waar Italië staat op deze lijst. Opmerkelijk als je bedenkt dat het toch echt een geliefde vakantiebestemming is. Daar denken expats, die (semi)permanent in een ander land dan hun geboorteland wonen, blijkbaar toch heel anders over.

Met name de score op ‘kwaliteit van leven’ in Portugal is erg goed (positie 3) wanneer je beseft dat het onderzoek wereldwijd verricht is.

Wil je het hele rapport van 122 pagina’s nalezen? Dan kan dat hier

Comments are closed